Projecten

Logo DEPOTYZE
Foto 1/4
Logo DEPOTYZE
A5-drieluikfolder DEPOTYZE
Foto 2/4
A5-drieluikfolder DEPOTYZE
A5-drieluikfolder DEPOTYZE
Foto 3/4
A5-drieluikfolder DEPOTYZE
A5-drieluikfolder DEPOTYZE met publieksvriendelijke grondplannen
Foto 4/4
A5-drieluikfolder DEPOTYZE met publieksvriendelijke grondplannen

Regionaal Erfgoeddepot DEPOTYZE

logo, folder

DEPOTYZE, het Regionaal Erfgoeddepot in Ieper dat in december 2017 officieel geopend werd, is een gezamenlijk depot voor de erfgoedcollecties van diverse erfgoedbeheerders uit de regio. DEPOTYZE fungeert als museumdepot voor de verscheidene collecties van Stad Ieper en daarnaast ook als regionaal erfgoeddepot voor de Zuidelijke Westhoek en in tweede instantie de ruimere regio. DEPOTYZE herbergt onder meer kunstwerken, meubels, archeologische vondsten, kledij en vlaggen etc.

Het depotgebouw heeft een gestileerd maar desondanks uitgesproken karakter door zijn hellende dakvlakken en het gebruik van bruinrode kleipannen als gevelbekleding en werd door Claeys / Haelvoet Architecten uit Kortrijk naar Deens model ontworpen met het oog op energiezuinigheid en duurzame depotklimatisatie.

In opdracht van CO7 nam Design Sense de vormgeving van het logo, de A5-drieluikfolder en publieksvriendelijke grondplannen voor DEPOTYZE voor haar rekening. Het resultaat is een strak en sprekend logo dat visueel refereert naar de typerende vorm van het gebouw en een aantrekkelijke, overzichtelijke informatieve folder waarin de werking van DEPOTYZE wordt toegelicht en waarin 2 duidelijke grondplannen geïnteresseerden wegwijs maken in het depot.